NieuwsMon, 20 Sep 2021 17:11

Citroën 2CV Fourgonnette (1977) - In het Wild


Als er maar genoeg tijd overheen gaat, worden bijna alle bestelwagens op den duur wel een keer een tweede blik waard. De Citroën 2CV 'Besteleend' was nieuw echter al een opvallend ding om te zien. Tegenwoordig is het al helemaal een blikvanger. 

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 15:52

Ford hint op meer historische namen voor elektrische auto's


Ford schroomt niet om een historische modelnaam af te stoffen voor een nieuw elektrisch model. Dat zien we met de Ford Mustang Mach-E. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij. 

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 15:04

Hyundai Ioniq 6 vanuit alle hoeken!


De Ioniq 5 is Hyundais eerste, maar zeker niet laatste volledig in de basis als EV ontwikkelde auto. De hoekige Ioniq 5 krijgt volgend jaar de veel plattere en rondere Ioniq 6 boven zich. Die nieuwe elektrische Hyundai Ioniq 6 is nu vanuit alle hoeken beter dan ooit te zien.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 14:49

Vijf super-SUV's: heerlijk onnodig


Het blijft een wat onwennige combinatie: een sportieve versie van een kolossale auto. Ford slaat die weg in met de Expedition ST, maar er zijn natuurlijk al meer van dit soort enorme krachtpatsers.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 13:58

Akrapovič-uitlaat voor Bentleys sportiefste


Bentley zet een nieuw uitlaatsysteem op de optielijst van de Continental GT Speed en GT Speed Convertible. De twee sportiefste Bentley-modellen ooit zijn voortaan met knalpijpen van Akrapovič te bestellen.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 13:36

'Wereldwijde autoproductie wordt nog harder geraakt'


De wereldwijde auto-industrie mag zich opmaken voor langere tegenvallende productie. De grootste boosdoener is uiteraard het chiptekort. Onderzoeksbureau IHS stelt de verwachtingen naar beneden bij.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 13:08

Hyundai Staria Load is flamboyante bestelbus


Hyundai heeft met de Staria een wel heel eigenwijs vormgegeven personenbus op de internationale menukaart staan. Die extravagante ruimtereus komt niet naar Nederland, een gemis dat alleen maar groter wordt bij het zien van deze Staria Load.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 12:13

Kolossale Ford Expedition krijgt ST-versie


Wie na de lancering van een achterwielaangedreven ST-versie van de Explorer dacht dat de ST-gekte Ford naar het hoofd gestegen was, die kunnen we gelukkig gelijk geven. Ook de nóg groter SUV-broer van de Ford Explorer lijkt namelijk de ST-behandeling te ondergaan. Op deze foto's zien we die Expedition ST voor het eerst.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 11:18

Autosalon van Brussel gaat ondanks tegenvallers door


Het Autosalon van Brussel van 2022 gaat toch gewoon door. Het was nog even onzeker vanwege het ontbreken van enkele grote partijen. Organisator Febiac verklaart dat de beurs een bredere focus krijgt dan voorheen.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 10:46

Honda komt met nieuwe SUV


Honda geeft een schimmige plaat vrij van een splinternieuwe SUV. Zeer waarschijnlijk betreft het de productieversie van de eerder dit jaar concept-car N7X.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 10:26

Ford Mustang Mach-E heeft meer politieambitie


De Amerikaanse president Joe Biden wil de gehele vloot van de Amerikaanse overheid op termijn uit EV's laten bestaan. Ford zet in de Verenigde Staten met een Mustang Mach-E de eerste stappen richting een elektrisch aangedreven politieauto.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 10:02

TNO: 'Lekken in verschoningsbeleid Nederlands wagenpark'


Het 'verschonen' van het Nederlandse wagenpark kan flink beter als de overheid haar beleid verandert. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 09:36

Volvo XC40 tandje zuiniger


Volvo maakt de XC40 een stukje zuiniger. Er komt een mild-hybride motorversie bij en de reeds bestaande B4 Mild-Hybrid wordt aangepast.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 09:11

Top 10: Elektrische auto's met de grootste actieradius


De Lucid Air heeft een officieel EPA-bereik en daarmee is het in één klap de elektrische auto met de grootste actieradius. Tijd om eens te kijken welke auto's de Lucid wat dat betreft in zijn kielzog heeft.

Lees verder


Mon, 20 Sep 2021 08:23

Toyota vernieuwt grootste pick-up Tundra


Dit is de volledig nieuwe Toyota Tundra, nu ook als hybride. De Toyota Tundra oogt ruiger dan ooit, maar moet het zonder achtcilinders doen.

Lees verder


Sun, 19 Sep 2021 16:00

Audi A8 4.2 quattro - Op de Rollenbank


Een Audi A8 is altijd een traktatie. Helemaal als daar ook nog eens de 4,2-liter V8 in zit. Dit is geen S8, al doet het typeplaatje op de achterkant anders vermoeden, maar zijn bravere broeder, die evengoed ook al 335 pk ophoest. Deze V8 staat nou niet bekend als een motor die heel goed oud wordt, maar toch wagen we de poging.

Lees verder


Sun, 19 Sep 2021 12:11

De wirwar van milieuzones: het wordt nog erger


Ons land kent een wirwar van milieuzones. Een alternatief is de keuze voor verkeersluwe gebieden. Wen daar alvast maar aan!

Lees verder


Sun, 19 Sep 2021 10:00

De onveranderlijkheid van de ruitenwisser - De Vluchtstrook


De auto-industrie bevindt zich momenteel in een stroomversnelling van allerlei innovaties, met name op de vlakken van elektrisch en autonoom rijden. Toch zijn er een aantal principes die al decennialang min of meer onveranderd zijn gebleven: de ruitenwisser is daar één van.

Lees verder


Sat, 18 Sep 2021 18:00

Subaru Impreza WRX: deze kwamen wél naar Nederland


Subaru trok vorige week het doek van de nieuwe WRX: een auto die verder van de Impreza afstaat dan zijn voorganger. Liefhebbers van snel Japans spul komen in ons land eveneens van een koude kermis thuis, want de Impreza WRX en de daarvan afgeleide WRX STI zijn hier al vanaf 2010 niet meer leverbaar. Van deze generaties Impreza leverde Subaru de drielettigere potente versie hier wél.

Lees verder


Sat, 18 Sep 2021 12:04

De Honda Civic die de show stal maar nooit kwam


Japanse automerken zijn als geen ander bedreven in het construeren van concept-cars. Soms geven ze de regie echter uit handen, zoals in 1975 gebeurde met de Civic Lady, die in Italië werd ontworpen en gebouwd. Deze unieke auto is bewaard gebleven en kwam in Nederlandse handen. Wij reden ermee.

Lees verder


Sat, 18 Sep 2021 10:00

Opel Grandland - Back to Basics


De Opel Grandland schitterde al eens eerder in deze rubriek, maar toen ging het nog om de Grandland X. De versie zonder X, maar met een nieuwe neus mag zich vandaag bewijzen.

Lees verder


Sat, 18 Sep 2021 08:00

DS 9 - Achteruitkijkspiegel


Vanuit een DS 9 neemt Cornelis met Joas de meest opvallende nieuwtjes van de week door. Ze bespreken onder meer twee auto's die niet naar Nederland komen, maar die ze om verschillende redenen wel graag hier hadden gezien. En die laser-ruitenwissers van Tesla, zal dat wat worden?

Lees verder


Fri, 17 Sep 2021 16:16

Hyundai Casper op eerste dag 12.000 keer besteld


De Hyundai Casper weet de handen wel op elkaar te krijgen, zo zagen we ook in de reacties op onze website. In Zuid-Korea, het enige land waar de Casper vooralsnog leverbaar is, schieten de orders door het dak.

Lees verder


Fri, 17 Sep 2021 16:00

Audi Q3 Sportback vs. Jaguar E-Pace - Dubbeltest


De Jaguar E-Pace is in Nederland tot nu toe niet het grootste succes. Met een kleine facelift en als plug-in hybride komt Jaguars 'welpje' nu beter beslagen ten ijs dan ooit tevoren. Dat moet ook, want Audi heeft met de Q3 Sportback in 45 TFSIe-trim een interessant alternatief in huis.

Lees verder


Fri, 17 Sep 2021 15:40

'Wat moet je als oldschool autoliefhebber met al die EV's?' - AutoWeek podcast


Deze week is Michiel Willebrands te gast in de podcast. Als coördinator van AutoWeek Classics merkt hij dat er nog altijd veel passie is voor alles met de status youngtimer en ouder. Maar hij vertelt ook dat hij moeite heeft met de onvermijdelijke komst van elektrische auto's, omdat de autopassie zoals hij die heeft er wel mee verdwijnt. Iets waar volgens ons wel meer autofans mee worstelen. Verder blikken de mannen kort terug op de Nederlandse Formule1 waar Michiel bij aanwezig was, en hij ...

Lees verder

AutoWeek  (c) 2021 DPG Media Magazines B.V.


als je vragen hebt.

Wij helpen je graag van Ma t/m Vr tussen 09:00 18:00 uur.

Stuur een mail naar: contact@autovendi.be

auto verkopen beste keus 2016